Sustainable Antwerp

Susta’s missie is om duurzaamheid in de werking van lokale organisaties op een leuke en efficiënte manier een boost te geven. Wij zijn voor hen een luisterend oor, matchmaker, kennisbad, vertegenwoordiger, en bovenal hun grootste fan. Samen werken we aan een duurzame regio.

Over Susta.be

Susta-team

Ineke Hulselmans

Ineke Hulselmans

Ik laat mij voor mijn keuzes graag leiden door mijn passie voor duurzaam en bewust ondernemen.

Of het nu gaat om het stimuleren van duurzaamheid en co-creatie bij de overheid en in bedrijven of het verdedigen van de belangen van sociaal zwakkere groepen in de samenleving.

Ook mijn dagelijks leven probeer ik zo duurzaam mogelijk in te richten. Zo zal je mij ongetwijfeld wel eens tegenkomen met de fiets of op het openbaar vervoer, of al shoppend in een bio-winkel.

 

Onze visie

Susta is bezield door lokale duurzame economie

We geloven in duurzame organisaties en bewust consumeren. Als toekomstmodel, als vanzelfsprekendheid, en zelfs als norm. We zijn ervan overtuigd dat eco, bio en duurzaamheid niet enkel groen kleurt, maar net vele tinten bevat. En dat maakt duurzaam ondernemen en bewust consumeren net zo plezant, simpel en toch vernieuwend.
 

Samenwerking sleutel

Een belangrijke sleutel tot een succesvolle lokale duurzame economie is samenwerking. Een duurzame organisatie is het sterks als het omringd wordt door bondgenoten. Een verkorte keten is mogelijk door samen te leren, kennis uit te wisselen, materiaal te delen en structureel de handen in elkaar te slaan. Wij ondersteunen dat volledig. Sterker nog, wij geven de aanzet. Niemand hoeft er alleen voor te staan. Wij leggen de waterbruggen tussen de idyllische eilandjes.
 

Susta is een open community

We zijn op een manier een clubje, maar een met transparante wanden en een open deur. Op die manier kan duurzaamheid zo breed mogelijk uitschijnen. Alles is steeds in beweging, dus stellen wij ons ook flexibel op. Iedereen is welkom, al is een duurzame visie ons codewoord. We staan open voor elke dialoog, nemen feedback steeds in dank aan en gaan ermee aan de slag als het kan.
 

Susta MVO't ook

Uiteraard zit duurzaamheid ook ingebakken in onze dagelijkse werking. Groene hosting houdt onze website online. Ons thuiskantoor is voorzien van een flinke dosis groene energie. Wij verkiezen om onze leden te bezoeken met de fiets. Eventueel drukwerk draagt het FSC-label en is bij voorkeur gerecycled. We knabbelen graag op bio- en fairtradeproducten. Sinds 2013 zijn we partner van Stadslab2050, een initiatief dat streeft naar een klimaatneutraal Antwerpen.