Nieuws & Reportages > 2016 > 08

  • 17
  • aug
Nieuws

Duurzaam festival servies door Sergio Herman

The Jane Antwerpen, het restaurant van de Nederlandse topkok Sergio Herman, werkt aan de productie van een volledig composteerbaar wegwerpservies. Dit duurzame servies moet op festivals en evenementen de nieuwe standaard worden.

The Jane Antwerpen ontwikkelt het servies in samenwerking met ontwerpbureau One and Many en SD Trading, dat composteerbare wegwerpartikelen maakt en distribueert. Het servies wordt gemaakt van bargasse, ofwel suikerrietpulp.

De ontwikkelaars verwachten het servies binnenkort te lanceren. Daarna verkopen ze het servies wereldwijd aan chefs, cateringbedrijven, foodtrucks en consumenten. 

Duurzaam alternatief voor plastic

Met het duurzame wegwerpservies willen de bedrijven een alternatief bieden voor plastic servies dat vaak op evenementen wordt gebruikt.

“Wij geven graag het goede voorbeeld, zodat in de toekomst op geen enkel evenement meer plastic te vinden zal zijn en men eerst overweegt ons wegwerpservies te gebruiken, voordat de hele porseleinkast weer wordt meegesleept naar buiten”, zegt Nick Bril, mede-eigenaar en chef van The Jane Antwerpen, in een persbericht. 

Minder transport

Volgens SD Trading begint het gebruik van plastic ‘ongezonde vormen aan te nemen’. “Ook het gebruik van porselein is verre van duurzaam, niet alleen vanwege het afwassen, maar in het geval van buitenevenement juist ook het transport”, zegt Thomas Kascha van SD Trading.

“Het scheelt nogal of je zeshonderd bordjes onder je arm kunt meenemen of dat je tenminste een bestelbus of kleine vrachtwagen nodig hebt voor de rolcontainers met bordenkratten.”

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

<< Overzicht