Universiteit Antwerpen

Universiteit met een duurzame visie

Route

Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

03 265 41 1103 265 44 20http://www.ua.ac.be

KaartUitklappen

<< Overzicht

Universiteit Antwerpen ook opUitklappen

Vertel het je vrienden!Uitklappen

BeschrijvingUitklappen

Universiteit Antwerpen stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen

Hoezo is de Universiteit Antwerpen een duurzaam bedrijf? Wat een aangename verrassing! De universiteit is meer dan een kennisbad voor pakweg studenten Geneeskunde, Sociale wetenschappen of Toegepaste Economische Wetenschappen. Het gaat over MVO. De universiteit wil een duurzame en verantwoorde bedrijfsorganisatie zijn waarin alle personeelsleden tot hun recht komen. En dat zijn er 4.000! Maar liefst 15.000 studenten duiken in de boeken verpreid over vier campussen en honderd gebouwen. Samen verorberen ze 900 à 1.000 warme maaltijden en 650 (tonijnvrije) broodjes per dag…

Diensten: een instituut voor milieu en duurzame ontwikkeling, USOS (universitaire stichting voor ontwikkelingssamenwerking) met Campus Zuid campagneweek en een masterclass Duurzame Ontwikkeling, stuurgroep maatschappelijk verantwoord ondernemen, en uiteraard heel wat studiemogelijkheden. Nieuwe ideeën en voorstellen zijn welkom. Universiteit Antwerpen wil er samen iets van maken. Contacteer gerust de milieudienst.

Waarom duurzaam? De Universiteit Antwerpen ondersteunt al sinds 1999 de duurzame ontwikkeling van de maatschappij. Ze riep zelfs een MVO-denktank en bijhorend beleidsplan in het leven. De acties die daaruit voortvloeiden zijn talrijk. Een doorgedreven afvalbeleid, duurzame catering in de studentenrestaurants (Donderdag Veggiedag) en een samenwerking met Voedselteams.be, fairtrade koffie en thee, herbruikbare bekers tijdens evenementen en bio-afbreekbare onderhoudsproducten zijn enkele voorbeelden. De studenten worden ondersteund bij de duurzame organisatie van een Oceanenweek, deelname aan Dikke Truiendag, ontlening herbruikbekers, ... Ook een duurzaam woon-werkverkeer hoort in het rijtje thuis. Elke campus heeft een vaste fietspomp en een fietsherstelwerkplaats op de stadscampus in samenwerking met "opleidingstraject leerwerkplaats garage vzw". En wat dacht je van examens op een iPad! Volgens prof. Dimitri Mortelmans spaart dat ongeveer een meter papier uit. Deze reportage vertelt je nog meer over de duurzaamheidsinspanningen van Universiteit Antwerpen.

Ontdek hier de verschillende campussen.

Deel je ervaring!Uitklappen