Antwerp Management School

Geeft opleidingen voor toekomstige en huidige managers.

Route

Sint-Jacobsmarkt 9-13
2000 Antwerpen

03 265 49 8903 265 47 34http://www.antwerpmanagementschool.be

KaartUitklappen

<< Overzicht

Antwerp Management School ook opUitklappen

Betalen kan metUitklappen

CashOverschrijving

Vertel het je vrienden!Uitklappen

BeschrijvingUitklappen

Managementschool die gaat voor duurzame waardecreatie

Antwerp Management School is de autonome, toekomstgerichte managementschool van de Universiteit Antwerpen. Met meer dan vijftig jaar ervaring is Antwerp Management School een internationaal gerenommeerde opleidingsinstelling. Ze bereidt toekomstige managers en leiders voor op sleutelposities in de ‘global business community’. Daarbij staan wereldburgerschap (‘Global Citizenship’), leiderschap en professionaliteit centraal. Antwerp Management School geeft zo een krachtige impuls aan economische en sociaal-maatschappelijke processen in België en ver daarbuiten. Ze gaat volwaardige partnerships aan met bedrijven en organisaties die streven naar uitmuntendheid binnen hun domein. Ze gaat hier voor duurzame waardecreatie door het scheppen van een netwerk waarbinnen innovatief, grensverleggend denken kan plaatsvinden.

Diensten: masters voor pas afgestudeerden, masters voor professionals, open executive programs, company specific programs, research. Paradepaardje is de Executive MBA, die wereldwijd op de vijftigste plaats gerankt werd door de Financial Times.

Waarom duurzaam? Maatschappelijk bewustzijn zit ingebakken in de visie van de Antwerp Management School. Dat leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven. Antwerp Management School maakt deel uit van PRME (Principles for Responsible Management Education) en UN Global Compact. In elk opleidingsprogramma is duurzaamheid in het curriculum opgenomen. In 2012 bereikten studenten met hun innovatief project rond gezondheidszorg de finale van de "Hult Prize - The Bill Clinton Initiative". In 2012 richtte de School ook een ‘Competence Center Corporate Social Responsability’ op. De ‘BASF-Deloitte Chair on Sustainability’ doet inmiddels bijkomend onderzoek naar het verder integreren en verankeren van duurzaamheid in het bedrijfsleven en in de ruimere samenleving. Antwerp Management School is daarnaast de academische partnerinstelling voor de Special Olympics die in 2014 plaatsvinden in Antwerpen.

Antwerp Management School richtte het AMS Fund op. Het fonds wil op een innovatieve en duurzame manier ondernemerstalent uit minder kansrijke landen stimuleren, verder vormen en ontwikkelen, en deze jonge ondernemers coachen bij het opstarten van een zelfstandige onderneming in hun land van oorsprong.

Voor de School zit ‘duurzaamheid’ in tal van kleine dingen. Zo worden de hapjes tijdens evenementen vaak verzorgd door een duurzame cateraar. De koffie is fairtrade, het drukwerk FSC. Communicatie gebeurt bij voorkeur online. Werknemers krijgen een fietsvergoeding, jaarlijks vindt er een fietsgraveerdag plaats en er zijn twee bedrijfsfietsen ter beschikking. De School is ook aangesloten bij Cambio. En om haar ecologische voetafdruk te compenseren (veel vliegreizen), planten de deelnemers en collega’s jaarlijks bomen in het Zuiden. Dit zorgt naast een extra stimulans voor het milieu ook voor duurzame jobcreatie.

Deel je ervaring!Uitklappen