Jeugdherberg Pulcinella

Trendy jeugdherberg met De Groene Sleutel op zak.

Route

Bogaardeplein 1
2000 Antwerpen

03 234 03 1403 234 10 67http://www.jeugdherbergen.be/nl/jeugdherbergen/in-de-stad/antwerpen-pulcinella

KaartUitklappen

<< Overzicht

Jeugdherberg Pulcinella ook opUitklappen

Betalen kan metUitklappen

CashMaestroCreditcard

Vertel het je vrienden!Uitklappen

OpeningsurenUitklappen

Maandagdoorlopend
Dinsdagdoorlopend
Woensdagdoorlopend
Donderdagdoorlopend
Vrijdagdoorlopend
Zaterdagdoorlopend
Zondagdoorlopend
Feestdagendoorlopend

 

BeschrijvingUitklappen

Energiezuinige jeugdherberg

Jeugdherberg Pulcinella staat te pronken in hartje Antwerpen. Terecht, want deze slaaptempel heeft alles om betaalbaar en in alle comfort te overnachten in de stad. Met 47 verschillende kamers is er keuze genoeg. Er zijn 21 tweepersoonskamers, 18 vierpersoonskamers en enkele zespersoonskamers. Allemaal met een eigen douche. De jeugdherberg is bovendien rolstoeltoegankelijk! Je kunt naast heerlijk uitslapen ook lekker relaxen in de lounge met tv en boekenkast. Een gitaar staat klaar om wat te tokkelen en de gezelschapspelletjes prikkelen je winnaarsmentaliteit. Speel je liever een potje petanque? Dat kan ook! Buiten weliswaar, of wat dacht je? Chillen kun je in de binnentuin met fleurige bloemen. Wifi is gratis. De professioneel uitgeruste vergaderzalen staan ter beschikking voor alle organisaties.

Diensten: overnachten met ontbijt, arrangementen, bar, eetzaal, polyvalente ruimte, binnentuin, petanquebaan, vergaderzalen, gratis wifi.

Waarom duurzaam? Jeugdherberg Pulcinella kreeg begin 2013 De Groene Sleutel. Het is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Het gebouw is energiebesparend en voorzien van een zonneboiler en zonnepanelen. De groenten en fruit worden zoveel mogelijk lokaal aangekocht. Ook het vlees komt van een lokale slager. Je vindt in de jeugdherberg geen kleine verpakkingen. Zout en suiker staan klaar in grote potten. Op tafel komt kraantjeswater, de koffie is fairtrade. Een lokale theewinkel zorgt voor de heerlijke thees. Beetje bij beetje wil hostelmanager Caroline Decoster de duurzaamheidsinspanningen opdrijven. Pulcinella is al fietsvriendelijk (met label fietsvriendelijke logies), maar een samenwerking met fietsbedrijven staat hoog op het to-do-lijstje. Ook de samenwerking met de Transitiegroep Sint-Andries voor een bijenhotel zal hechter worden in de toekomst. Oh ja, Jeugdherberg Pulcinella kreeg ook het Hi-Q label van Hostelling International.

Deel je ervaring!Uitklappen