Dobbelhoeve

Toffe bioboerderij voor mens, dier en plant

Route

Goorstraat 43
2970 Schilde

03 383 07 8203 385 27 460475 80 03 62http://www.dobbelhoeve.be/

KaartUitklappen

<< Overzicht

Betalen kan metUitklappen

CashMaestro

Vertel het je vrienden!Uitklappen

OpeningsurenUitklappen

MaandagGesloten
Dinsdag08u30 - 13u00
WoensdagGesloten
Donderdag13u00 - 18u00
Vrijdag13u00 - 18u00
Zaterdag08u30 - 13u00
ZondagGesloten
FeestdagenGesloten

 

BeschrijvingUitklappen

Seizoensgroenten op biologische wijze

De dobbelhoeve is een bioboerderij met karakter. Bovenaan het dakraam van de hoeve staat het jaartal 1341. Vroeger diende ze als turfopslagplaats, nu is het een marktplaats van seizoensgebonden bioproducten. Op het veld is alleen plaats voor biologische groenten. Kunstmest, scheikundige pesticiden en herbiciden komen er niet aan te pas. De bemesting gebeurt volgens de behoeften van het gewas. Stalmest voedt de grond voor kolen, aardappelen en prei. Het volgende seizoen volgen de wortelen, bonen, veldsla en spinazie. Het groentenveld aan de Putseheide is 2ha groot. De totale groententeelt op het bedrijf beslaat 6ha en nog eens 3ha aardappelen.Vier keer per week ben je welkom om je tas te vullen met deze hoeveproducten en biovlees van natuurslagerij ‘De Groene Boerderij’. Vergeet ook het gamma biologische voedingswaren niet.

Producten: groenten, fruit, zuivel, vlees (van slagerij De Groene Boerderij), sappen, kaas, deegwaren, dieren- en veevoeders, conserven, olie, granen en graanproducten, noten en gedroogde vruchten, wereldwinkelproducten, huishoudproducten, vegetarische producten, bieren, wijnen, diepvriesproducten, opgelegde groenten, koekjes, snoep, koffie en thee
 
Waarom duurzaam? De Dobbelhoeve heeft eigen geteelde en gemaakte bioproducten. Daarvoor kregen ze het biogarantielabel. De productiemethode is duurzaam, dus minder belastend voor het leefmilieu. Deze bioboerderij gaat voor een korte keten. De hoeveproducten gaan recht van het veld op je bord. Of recht van de koe in je koelkast. En je hebt hier met een gemotiveerde boer te maken. Jef zorgt ervoor dat iedereen een eerlijk loon krijgt. Alleen zo blijft biologische landbouw mogelijk!

 

Deel je ervaring!Uitklappen